Megjelent!

Budapest - Központi Iroda
Megjelent!

A Menedék Alapítvány és az Evangéliumi Kiadó gondozásában megjelent Kovács Géza új könyve "Zsidóság és keresztyénség a Bibliában, a történelemben, a jelenben és a jövőben" címmel.

Ára 2.000 Ft (gyülekezeti könyvterjesztőknek 20% kedvezményt adunk). Megrendelhető a Menedék Alapítványtól az 1/229-3542-es telefonszámon vagy email-ben az iroda [citrom] menedekalapitvany [dot] hu címen.

A tartalomból:

Zsidóság és keresztyénség. Két nép, két vallás, amelyeknek egy az Istene, a Megváltója, a Bibliája, ugyanazok a prófétái és a hitbeli reménysége.

A zsidóság 4000 éves, az általa született keresztyénség 2000 éves. A keresztyén hit elterjedt a Föld minden népe között, a zsidóság szétszóratott, és jelen van a Föld valamennyi országában. Létszámban a keresztyénség mintegy százszorosa a zsidók létszámának, és minden nemzet, faj és nép vallása lett. A zsidó vallás megmaradt egy nép vallásának, de tekintélyben, jelentőségben egyenlő partnernek számítanak, mert mindkettő Isten választott népe.

A keresztyének a zsidókat – kollektív bűnösként – Krisztus-gyilkosoknak mondták ki és sok évszázadon át jogosnak tartották a megvetésüket és az üldözésüket. Isten azonban teljesítette ígéreteit, és szétszóratásukban is megtartotta, sőt – sok területen – minden nép fölé emelte őket. (5Móz 28:10, 12-13) A végidők jele, hogy a „fügefa zsendül”, létrejött a zsidó állam, elindult a Messiás-hívő misszió. Ideje, hogy zsidók és keresztyének egymásra találjunk! Üljünk le együtt a megölt Bárány peszachi – húsvéti – vacsorájához! Legyünk készek arra, hogy a Mindenható, Örökkévaló, Szent Istennek, a mi Atyánknak ölelő karjában testvéri közösségre találjunk! Legyünk részesei együtt a jövőre vonatkozó prófétai ígéretek teljesülésének!

Erről szól, és ezt munkálja ez a könyv!